Business is booming.

Борисов впрегна и пътна полиция за пълнене на държавната хазна

0

- Advertisement -

Към служителите на пътна полиция в цялата страна е спусната депеша с дневен норматив за масово глобяване по пътя. На всеки 2 часа те трябва да изготвят и изпращат рапорт към Централата за броя на санкционираните, съобщава LIBERTA.BG.

На пръв поглед изглежда законообразно и напълно целесъобразно нарушителите на пътя да бъдат санкционирани с възпитателна цел, както е в цял свят, но в България, където действа репресивният модел на управление по мутренски, ситуацията е сравнително по-различна. Занятието е мотивирано от изцеждането на шофьорите на пътя, за да бъде попълнен по всякакъв начин изтънелият до краен предел държавен бюджет.

Патрулките с мобилни камери, при които вече е премахнат и всякакъв толеранс за километър в час отгоре, се позиционират умишлено не на рискови за ПТП места, където да всяват и респект, а на такива, на които се знае, че може да бъде допуснато и незначително нарушение.

На фона на икономическата криза, в която се намира България, мерките на управляващите допълнително допринасят за ощетяването на семейните финанси в страната с всякакви отежняващи и целенасочени активни мероприятия, удрящи по джоба на гражданите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече