Business is booming.

Експерт по туризъм: Българските летовници не могат да компенсират липсата на 6 млн. чуждестранни

0

- Advertisement -

Химера е да си мислим, че българите можем да заместим 6 млн. туристи, които посещават и зимните ни курорти, като се има предвид, че и зимният сезон е застрашен“. Това каза проф. Георги Рачев, зам. -председател на Българската асоциация на туристическите агенции по БНТ.

Георги Рачев, снимка: „Марица“

Според него светът не е бил изправен пред такава икономическа ситуация.

 „Няма такъв сезон откакто има туризъм в България. Срутването е катастрофално, но българите направиха каквото можаха – Черноморието се радва на български туристи“, каза още той, но уточни, че сезонът няма да продължи до края на септември.

Няма ги англичаните, руснаците, немците са десетки пъти по-малко и това са по официални данни до края на юни, а юли и август е върхът на сезона„, каза още той.

По думите му дори и Гърция в момента отчита катастрофален сезон. „Целият туризъм е засегнат. Това е стопанска дейност и всеки е прав да започне бизнес или да го отложи“, обясни той. 

Министър Николова спечели една малка победа, когато Германия извади Варна от червения списък„, каза още той и обясни, че е преекспонирания страх от коронавируса е в основата на отказите от пътуване. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече