Business is booming.

Допитване: Борисов с едва 20% доверие – 50% от гражданите подкрепят протеста

0

- Advertisement -

Социологическо проучване от последната седмица показва сериозен спад в доверието към Бойко Борисов и висок процент на хората, които подкрепят антиправителствените демонстрации. Изследването на ”Спектър Рисърч” е проведено в периода 11-18 август.

Ако изборите бяха сега

Висока избирателна активност ще има при евентуален вот. Близо 53% от гражданите заявяваха желанието си да гласуват. Онези, които категорично са отказали да отидат до урните, са едва 19.10%. Нерешителните са малко под 30%.

Шарен парламент продължава да се очертава. Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ продължава да се задържа като трета политическа сила. ГЕРБ и БСП са съответно на първо и второ място с 26.1% и 18.9% от общественото доверие.

Междувременно малко под 40% подкрепят исканията за оставка на кабинета. Категорично против демонстрациите са 18.10%, като колебаещите се граждани, които „по-скоро не подкрепят“ исканията за оставка за 22%, показват още данните от изследването.

Висок е процентът на гражданите, които подкрепят изцяло демонстрациите в страната. Близо 41% от анкетираните са заявили, че застават зад гражданското недоволство, като малко под 19% са се обявили против протестите.

Политическата фигура, която се ползва с най-голямо доверие сред гражданите за момента е президентът Румен Радев. Той е подкрепен от 50.1%. След него са Слави Трифонов и Мая Манолова, като на четвърто място е премиерът Борисов с еддва 20% доверие. Веднага след него е Христо Иванов от „Демократична България“, който е с 19.8%.

Изследването е проведено при пряко интервю сред 1012 души.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече