Business is booming.

Млади лекари се обединяват за ново здравеопазване

0

- Advertisement -

Млади лекари създадоха организация, която да защитава интересите на всички медици, работещи в системата на българското здравеопазване. Тя се нарича Български лекари за ново здравеопазване, съобщават те в писмо до медиите.

Трябва да признаем, че откриваме твърде много основания за подобно, макар и закъсняло действие от наша страна. Все някой до момента трябваше поне да се опита да изкаже на висок глас мислите на редовия лекар, както и натрупаните с години истини. Факт, повечето царе са голи. Поне в нашите очи“, пишат те.

Новата професионална организация е създадена на 11 Август 2020 г. „Нямаме за цел да създадем алтернатива на Българския лекарски съюз. Перспективата да се превърнем в казионна организация може само да ни провокира да си прережем вените пред Етичната комисия на последния. Защо ли? Така ще бъде етично.

Министерство на здравеопазването. Проветриво място. Съответно, не смятаме да сме параван на когото и да е за да си почива в него. В тази насока от нас може да се очаква да подкрепяме идеи, а не личности. Казано по друг начин – нищо лично. Благодарим!

Парламентарна комисия по здравеопазване. Дано скоро видим нови лица. Може и преди Март 2021 г. Ще ги оценим по достойнство. И тайно се надяваме да не са хабилитирани по скандален начин.

Национална здравноосигурителна каса, за краткост НЗОК. Твърде самотна институция с прокурорски наченки. Какво ще кажете да й създадем компания? Просто така, за общото благо на всички.

Планираме да изградим работни групи, които не само да отбелязват недостатъците на системата, но и да предлагат конструктивни решения. В противен случай ние самите ще се превърнем в част от Проблема. Доказателство, че вероятно има смисъл от всичко това са някои скромни резултати, които успяхме да постигнем като млади. Тук е мястото да благодарим и на Пепи за това, но само за него.“

Лекарите допълват, че работят за пациентите, но също и за своите семейства. „Не искаме да правим избор между тях. Вярваме, че и двете страни го заслужават. Останалото е демагогия, която трудно ще усвоим“, пишат те.

Източник: „Марица“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече