Business is booming.

Проф. Кантарджиев с мрачна прогноза за коронавируса

0

- Advertisement -

Мрачна прогноза очерта проф Тодор Кантарджиев за кризата с коронавируса у нас. Той за пореден път размаха пръст на младежите, за които такава болест сякаш няма, а си ходят преспокойно по дискотеки, мачове и балове и така разнасят заразата от смъртоносния в много случаи вирус.

Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм предупреждавал, че младите хора ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци, сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред „Фокус“.

„Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи. В началото на юни, не беше изчакано още две седмици, за да бъдат потушени циркулиращите взривове в страната, а бяха заразени млади хора главно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни състезания с публика“, каза още той.

„Сега и благодарение на факта, че поради известни обстоятелства бяха допуснати взривове при по-възрастни хора, именно на това се дължи необходимостта по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една много по-голяма част имат нужда от интензивни грижи“, допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Според него министерството на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение и най-добрата организация на управлението на кризата в момента.

Министерството на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение, казва той

Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм предупреждавал, че младите хора ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци. Това сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред „Фокус“.

„Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи. В началото на юни, не беше изчакано още две седмици, за да бъдат потушени циркулиращите взривове в страната, а бяха заразени млади хора главно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни състезания с публика“, каза още той.„Сега и благодарение на факта, че поради известни обстоятелства бяха допуснати взривове при по-възрастни хора, именно на това се дължи необходимостта по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една много по-голяма част имат нужда от интензивни грижи“, допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Според него министерството на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение и най-добрата организация на управлението на кризата в момента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече