Business is booming.

Майки отново издигнаха палатков лагер пред Софийския университет

0

- Advertisement -

Отново са 3 блокираните кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените протести, предаде БГНЕС. Недоволните граждани отново се събраха в триъгълника на властта, след това протестът премина в шествие до Орлов мост. Отново по сградата на Министерски съвет полетяха яйца и домати. Остават палатковите лагери на пл. Независимост и на Орлов мост, където е осигурен коридор за преминаването на линейки.

Вчера майките на деца с увреждания преместиха палатковия си лагер на бул. „Александър Дондуков”. Днес отново издигнаха палатков лагер на кръстовището на Софийския университет. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на кабинета и на главния прокурор.

До палатковия лагер на пл. Независимост е издигната стена от книги. Днес преподаватели от някои университети излязоха с отворено писмо, в което настояват за оставка на правителството, същото направиха и учени от БАН. Според тях, управлението подкопава устоите на държавата.

Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки”, пишат учените. Арман Бабикян прочете от трибуната на протеста отвореното писмо на учените от БАН, в което се казва още, че автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната е придобил статуса на социална, икономическа и финансова политика.

Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст“, с умишлени излишъци – за да се крадат „законно“. Проф. Георги Каприев, преподавател по философия в Софийския университет заяви, че подкрепя колегите си от БАН. Изразявам личната си обида, че биваме управлявани от най-ниско интелигентния слой на българския народ. Призовавам както българските писатели, театрали, музиканти, художници всички да се обидим от това просташко управление. Да бъдат тук с нас, с лицата си, за да дават кураж на младите, които ни измиха очите, подчерта проф. Каприев. Българи, ние днес сме управлявани по османски модел, той е сливане на политическото и личното, разбира се в изгода на личното. Тук сме не за да препоръчаме друга партия или движение, а да кажем, че всеки който тръгне да управлява по този начин, ще получи същото. Така повече не може, оставка!, завърши проф. Каприев.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Последваха викове „Оставка”, „Мутрите вън”. Отровното трио обяви, че гражданското неподчинение продължава. Те не изключват никакви форми на протест. „Една от тези странни новини е, че ние смятаме да спрем днес гражданското неподчинение. Това е лъжа. Напротив, ще го поощряваме”, каза Велислав Минеков.

Разбрахме от министър-председателя още нещо много интересно, докато се разхождаше с неговото национално известно возило. Че всъщност сме събирали хората тук, защото сме искали да станем депутати с по 2000-3000 лева заплата. Ако мечтата ни беше да станем такива и да постигнем до този успех – приход от 2000 лева, нито г-н Хаджигенов щеше да бъде адвокат с подобна практика, нито г-н Минеков щеше да бъде международно известен скулптор”, коментира Арман Бабикян.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече