Business is booming.

Божков даде заявка за участие на парламентарните избори

0

- Advertisement -

Хазартният бос Васил Божков, който в момента е в Дубай и срещу който има повдигнати 18 обвинения, ще участва в парламентарните избори с партия “Българско лято”. Той бе първият, който се записа в платформата на бъдещата партия, след което сайтът й се срина, съобщава „СЕГА“.

Създаването на партията ще стане на три етапа.

В първия етап ще се набират партньори и съмишленици чрез платформата, ще се проведат вътрешни избори за лидери по региони (28 асамблеи) и ще се провеждат регулярни онлайн срещи между членовете им.

На втория етап ще се регистрира политическа партия и ще се разработят програмни политики на база гласуваните вече предложения. Ще се проведат и вътрешни избори за водачи на листите.

Третият етап е провеждане на предизборна кампания и участие в парламентарни избори.

Ако изборите са предсрочни обаче, “Българско лято” няма да може да участва в тях, защото няма да има достатъчно време за регистрация – обикновено процедурата отнема няколко месеца. ЦИК започва регистрация на партиите за участие в изборите 45 дни преди датата на провеждането им.

На 15.06.2020 след вашето гласуване стартирах проект Българско лято 2020. Първият етап беше успешен – народът се събуди, #хунтата ще падне всеки момент. Днес преминаваме във втори етап – създаване на политическа сила, която да  възстанови България от Третата национална катастрофа. Аз съм първият, който се регистрира за участие на платформата https://bgsummer2020.com/ . Моите виждания за бъдещето на проекта, ще бъдат публикувани там,” написа Божков във Фейсбук.

Искаме да сменим модела – да свалим от върха на партийната пирамида вожда, заобиколен от шепа послушни велможи и да поставим на тяхно място хората, които да диктуват дневния ред чрез постоянни референдуми, а партийното ръководство да изпълнява тяхната воля. Да дадем глас на интелигентния човек, който работи здраво и разчита само на себе си,” пише в платформата на “Българско лято”.

Целите на партията не се отличават с оригиналност – върховенство на закон, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители, референдуми за важни обществени теми, електронно гласуване и администрация, оптимизиране на държавните служители, прозрачност на отношенията между бизнес и власт, персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона, финансова ревизия на досегашното управление, възстановяване на авторитета на България на международната сцена. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече