Business is booming.

Собственици на заведения възроптаха срещу протестите – драстично пада оборотът им

0

- Advertisement -

Собствениците на заведения поискаха да се ограничат протестите, тъй като намаляват оборота им. Двете асоциации в бранша, водени от Емил Коларов и Ричард Алибегов, са изпратили позиция до кмета на София Йорданка Фандъкова и до кмета на Варна Иван Портних, в която настояват протестите да се провеждат на концентрирано място, а не по дълги обиколни маршрути, съобщи „Медиапул“.

Алибегов има собствено мнение къде трябва да се събират протестиращите.

Не сме против правото на протест, но смятаме, че мястото за това е пред Народното събрание, а не по големи обиколни маршрути в центровете на големите градове„, обяснява той. Той цитира оплаквания от членове на асоциацията, че „имат 80% спад на оборотите в зоната на протестите и заради това са освободили 50% от персонала си“.

Заради протестите хората избягвали заведенията в центъра след 18:30 часа, оплаква се още Алибегов пред „Медиапул“.

Снимка: „Дарик“

По-рано вчера Алибегов и Коларов разпространиха и позиция, в която поискаха да отпаднат всички ограничения за обектите на открито. „Има ли още COVID-19 в България? Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски“, иронично питат двамата в пост във „Фейсбук“. И продължават:

Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика. В същото време нашите служители са задължени да носят маски, за което редовно сме проверявани от компетентните институции. Дори на открити пространства и при близо 40-гадусови жеги. Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално.

И сега напълно сериозно – с оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски. Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията. Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано„.

Всъщност и двете изисквания масово не се спазват, включително в центъра на София.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече