Business is booming.

Кой от ГЕРБ може да наследи Борисов на премиерското кресло?

0

- Advertisement -

Вицепремиерът Томислав Дончев и социалният министър Деница Сачева бяха най-често споменаваните имена за нов премиер с мандата на настоящия парламент. Това признаха пред в. „Марица“ участници във вчерашната национална конференция на ГЕРБ. И двамата има солидни лобита, но и противници в управляващата коалиция.

Сачева не е долюбвана от някои „гербери“ заради участието си в ДСБ на Иван Костов и отправени тогава критики към хората на Бойко Борисов.

Дончев е доста харесван, но в средите на управляващите минава за прекалено близък с градската десница, която сега е на паветата. Вчера самият той отхвърли варианта да наследи Борисов.

Правителството трябва да бъде оглавено от лидера на партия, какъвто аз не съм. Това не е само техническа работа. Самата конституционна логика предполага лидерът на най-голямата политическа сила – тази, която е спечелила изборите, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана ситуация, дори в момент политическа криза, аз считам, че това е подмяна и не е честно„, заяви Дончев.

Много лансирано лице от самия Борисов напоследък е кметът на Враца Калин Каменов, който вчера водеше форума на ГЕРБ. Той обаче няма опит в голямата политика и едва ли ще бъде хвърлен на лъвовете, коментираха негови съпартийци.

Прегледана: 3322

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече