Business is booming.

Кой от ГЕРБ може да наследи Борисов на премиерското кресло?

0

- Advertisement -

Вицепремиерът Томислав Дончев и социалният министър Деница Сачева бяха най-често споменаваните имена за нов премиер с мандата на настоящия парламент. Това признаха пред в. „Марица“ участници във вчерашната национална конференция на ГЕРБ. И двамата има солидни лобита, но и противници в управляващата коалиция.

Сачева не е долюбвана от някои „гербери“ заради участието си в ДСБ на Иван Костов и отправени тогава критики към хората на Бойко Борисов.

Дончев е доста харесван, но в средите на управляващите минава за прекалено близък с градската десница, която сега е на паветата. Вчера самият той отхвърли варианта да наследи Борисов.

Правителството трябва да бъде оглавено от лидера на партия, какъвто аз не съм. Това не е само техническа работа. Самата конституционна логика предполага лидерът на най-голямата политическа сила – тази, която е спечелила изборите, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана ситуация, дори в момент политическа криза, аз считам, че това е подмяна и не е честно„, заяви Дончев.

Много лансирано лице от самия Борисов напоследък е кметът на Враца Калин Каменов, който вчера водеше форума на ГЕРБ. Той обаче няма опит в голямата политика и едва ли ще бъде хвърлен на лъвовете, коментираха негови съпартийци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече