Business is booming.

Цветанов: Напуснах ГЕРБ, защото спря да чува народа

0

- Advertisement -

Напуснах партията, защото за мен властта не е на всяка цена. Предпочетох да се оттегля с достойнство, вместо да бъда част от управляващите, които не чуват народа, заяви по време на продължилата близо 3 часа среща с варненци Цветан Цветанов.

„Личните нападки между политически опоненти са доказателство за липса на идеи. Не очаквайте от мен да нападам персонално когото и да било, независимо от политическата му принадлежност. Битката трябва да е за политики и за реализацията им,“ каза Цветанов.

Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ в 44-ото НС представи новия политически проект за първи път, като избра за това знаково морската столица.

Център, вдясно, с ясно изразена евро-атлантическа ориентация – днес няма да ви съобщя името, поради административни пречки, но и това ще стане скоро.

За мен е важно всички да разберете, че днес съм не по-малко въоръжен със сили и воля от времето, в което съм участвал в политиката. Сега обаче, имам енергията, опита и съм решен да не допусна нито една грешка. Партията ще има структура с национално покритие. Без „парашутисти“ на избори, спуснати на различни избирателни райони. Те не познават местните хора и проблеми, което няма да им позволи да бъдат полезни по начина, по който очакваме. Категорично съм против лидерското фаворитизиране. Всеки от вас може да бъде полезен и ще бъде с опита, и със знанията си, категоричен бе Цветанов пред присъстващите. Готов съм да изслушам всеки и да бъде взето най-доброто решение по който и да е конкретен казус.

Вече работят експертни групи в различни области на обществения и икономически живот. Техните виждания за управление на държавата съвсем скоро ще Ви бъдат предоставени. Трябва да победим опонентите си с политиките, които предлагаме, да бъдат предпочетени от българите, а не с лични нападки. Стигне ли се до лични нападки, значи липсват аргументи и нищо друго не може да се предложи.

Не разбирам високомерието, с което управляващите се отнасят към исканията на хората. Винаги съм бил честен с хората и съм искал и партията да е така. Смятам, че е правилно, когато не правиш нищо нередно, няма какво да криеш. Колкото повече се бави оставката, толкова повече се стопява електората на ГЕРБ. Според нашите разчети, стъпили върху обективните факти, ГЕРБ ще изгуби над 60% от избирателите си. Най-много 500 000 души биха ги подкрепили. Всичко това е следствие от виртуалния живот, в който поставиха премиера с решаващия принос на пиарите му. На него му се повтарят ежедневно само неистини. Той не познава реалността, но пък си е самодостатъчен, коментира Цветанов.

Ден, след като се обяви, че с 2 млрд. лв. ще бъдат подкрепени хора, фирми и дейности заради пандемията от коронавирус, министър-преседателят вече раздаде над 1,5 млрд. лева от тях. Без решение на Народното събрание, което – макар и върховен орган на власт в Република България, е подложено на системно обезличаване.

Време е всеки, който има ангажираност, да започне да си изпълнява съвестно задълженията по компетентност, без да се бърка в чужди сфери на знания и действия.

На 20 септември ще се проведе инициативен комитет, а на 27 – учредителното събрание на партията, каза Цветан Цветанов.

Повече от 2 часа Цветан Цветанов отговаря на въпроси от присъстващите на първата среща – презентация на новия политически проект.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече