Business is booming.

Протестиращи превърнаха Орлов мост в София в къмпинг

0

- Advertisement -

Палатки на протестиращи и барбекю са част от пейзажа на Орлов мост

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути, съобщава БНР.

За двайсет и втори пореден ден граждани се събраха в района на „триъгълника на властта“ в столицата на протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Хронология на поредния ден на обществен гняв:

След 21:00 часа протестиращите се отправиха на шествие към представителството на ЕК в България на ул. „Г.С. Раковски“.

Организаторите на протеста от т. нар. „Отровно трио“ обявиха, че след това шествието ще тръгне към блокирания от вчера Орлов мост.

След края на работния ден все повече хора се присъединиха към протеста, който засега протича мирно. Събраха се хора от различни възрасти, като повечето развяваха националния флаг.

Протестиращите граждани се събраха пред сградата на Министерския съвет и към 20:00 часа започнаха да хвърляха по нея сурови яйца и домати, обяснявайки, че искат да си направят омлет.

Снимка: в. „Марица“

Бързо се разбра и кой е инициаторът на яйчената канонада – Отровното трио.

Възгласите „оставка“ и „затвор“ огласяват за поредна вече центъра на столицата, като многохилядната простена проява преминава без напрежение. Събралото се множество благодари с аплодисменти на гражданите от цялата страна, за това че подкрепят протестната проява и се включват в демонстрациите от различни градове.

Протестиращите са убедени, че ще продължават да изразяват своето недоволство срещу „политическото високомерие и социалната неадекватност“. Те са убедени, че управленският дефицит на кабинет Борисов 3 проличава все по-отчетливо.

Хиляди са гражданите на площад „Независимост“. Напрежение между протестиращите и разположения полицейски кордон пред Министерския съвет няма. Хората от палатковия лагер дори носят вода и разхладителни напитки на полицаите и разговарят с тях.

Орлов мост остава блокиран за повече от едно денонощие, но обстановката е спокойна, като към 21:00 часа вече има много повече хора, отколкото през деня.

Снимка: в. „Марица“

Районът все повече заприличва на къмпинг с палатки и тенти между които играят деца., рисуват с тебешир по асфалта, карат колелета и се забавляват.

Има много млади хора с плакати „Оставка“ и „Мафията вън!“, „Искаме си държавата“.

Пред една от палатките на Орлов мост дори запуши барбекю., а някои от демонстрантите са си донесли и саксии с цветя, освен маси и столове – всичко необходимо за удобно и по-дълго пребиваване на полеви условия.

Палатки има както в „триъгълника на властта“, така и на Орлов мост.

Освен палатки, и на двете блокирани крастовища има разположени различни плажни принадлежност, включително детски надуваеми басейни, с които протестиращите искат да покажат, че ще продължават да отстояват основните си искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Източник: в. „Марица“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече