Business is booming.

Рокадите в Правителството – няма да има истинска промяна, докато няма смяна на водачите!

0

- Advertisement -

Вече и Народното събрание одобри промените в третото правителство на Бойко Борисов. В развитите демокрации това се случва да не е проформа и да има различно гласуване дори в управляващи коалиции и партии (пресните примери може да се видят от сагата Brexit във Великобритания), в България винаги е. Ремонтът е проформа и заради друго – заради новите лица. За себе си съм убеден, че те ще защитават все същите интереси, изкарали толкова много хора на улицата сега.

И да не съм голословен – ето ги примерите:

1. Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов. На пръв поглед отлично на хартия. Като погледна обаче как бързо и безкритично изписа ореол на Делян Пеевски заради даренията му, при въпроса като опре ножът до кокала и трябва да се защитава общественият интерес пред корпоративно-корпулентния, нещата се изясняват. Ангелов прояви доблест в случая с Ивайло Пенчев и я зачеркна набързо като дойде Пеевски. Този Пеевски, за който нито една правоохранителна институция в България не се интересува как от имуществена декларация с един „Опел“ стигна до милионите сега?!

2. Марияна Николова смени Николина Ангелкова – на всички е ясно защо. Защото Ангелкова загуби войната с Валери Симеонов. А че Николова е просто един фигурант много добре се видя в края на миналата година. Тогава масово медиите си затраяха какво свърши тя по казуса с едни 52 млн. лева, които Кирил Домусчиев не иска да загуби.

Та тази ли госпожа ще воюва за обществен интерес? След като още при първия поглед към „новото“ правителство такива неща бодат очите, какво ли ще има да става при втори и трети? То е ясно – затова и хората крещят „Оставка“.

Няма да има истинска промяна, докато няма смяна на водачите!

Автор: Ивайло Ачев

Източник:Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече