Business is booming.

Правителството оповести: Добавки към пенсиите ще има през есента

0

- Advertisement -

До 2 млрд. лв. стига стойността на обсъжданите в правителството и управляващата коалиция спешни мерки в помощ на хората и бизнеса за излизане от кризата, предизвикана от епидемията от COVID-19.

Това е станало ясно тази вечер, след като при премиера Бойко Борисов е имало поредица от срещи на министри за договаряне на пакета от мерки. В понеделник рано сутринта той трябва да бъде обсъден от Борисов с коалиционните му партньори Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, съобщава в. „Марица“ .

Подготовката на спешни икономически мерки бе договорена от тримата заедно с ремонта на правителството, при който бяха сменени министрите на финансите, на вътрешните работи, на икономиката и на туризма. А срещите на министрите са продължили през целия уикенд.

Обсъждани са били три групи от мерки – краткосрочни, до края на годината и за 2021 г., пише 24 часа.

В първата група влизат мерки, които могат да бъдат изпълнени веднага или най-късно до края на годината. Те ще са насочени главно към доходите на хората, през които да бъде подкрепено потреблението и така и цялата икономика на страната. Повечето от тях били по настояване на “Обединени патриоти”, за които не било редно България да е единствената държава в ЕС, която не е помогнала пряко на засегнатите от кризата граждани.

Снимка: www.standartnews.com

Бонуси към пенсиите или индексирането им през есента са два от вариантите, които са обсъждани при премиера Борисов. Обикновено най-бедните пенсионери, чийто доход е под линията на бедността от 3763 лв., получават добавки към коледните си пенсии. Сега това плащане може да бъде отместено към октомври.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече