Business is booming.

Правителството оповести: Добавки към пенсиите ще има през есента

0

- Advertisement -

До 2 млрд. лв. стига стойността на обсъжданите в правителството и управляващата коалиция спешни мерки в помощ на хората и бизнеса за излизане от кризата, предизвикана от епидемията от COVID-19.

Това е станало ясно тази вечер, след като при премиера Бойко Борисов е имало поредица от срещи на министри за договаряне на пакета от мерки. В понеделник рано сутринта той трябва да бъде обсъден от Борисов с коалиционните му партньори Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, съобщава в. „Марица“ .

Подготовката на спешни икономически мерки бе договорена от тримата заедно с ремонта на правителството, при който бяха сменени министрите на финансите, на вътрешните работи, на икономиката и на туризма. А срещите на министрите са продължили през целия уикенд.

Обсъждани са били три групи от мерки – краткосрочни, до края на годината и за 2021 г., пише 24 часа.

В първата група влизат мерки, които могат да бъдат изпълнени веднага или най-късно до края на годината. Те ще са насочени главно към доходите на хората, през които да бъде подкрепено потреблението и така и цялата икономика на страната. Повечето от тях били по настояване на “Обединени патриоти”, за които не било редно България да е единствената държава в ЕС, която не е помогнала пряко на засегнатите от кризата граждани.

Снимка: www.standartnews.com

Бонуси към пенсиите или индексирането им през есента са два от вариантите, които са обсъждани при премиера Борисов. Обикновено най-бедните пенсионери, чийто доход е под линията на бедността от 3763 лв., получават добавки към коледните си пенсии. Сега това плащане може да бъде отместено към октомври.

Прегледана: 1829

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече