Business is booming.

Новите министри се заклеха, Борисов не уважи заседанието на НС

0

- Advertisement -

Парламентът прие рокадите в правителството. Гласуваха 205 народни представители. 116 от тях бяха „за“,  89 „против“ и  0 „въздържали се“, съобщава „Дарик“.

С постовете си се разделят Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Те ще бъдат заменени съответно от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова. Мястото на Ананиев в здравното ведомство заема досегашният директор на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. 

Новите министри положиха клетва. Председателят на НС Цвета Караянчева пожела успех на новоназначените министри.

От опозицията поискаха премиерът лично да дойде в пленарна зала и да мотивира предложенията за смени в кабинета.

Но дебатите по промените и гласуването се проведоха в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Опозицията от БСП многократно призова той да уважи законодателния орган и да дойде в пленарната зала, за да мотивира смятана на петима министри от неговия кабинет. Председателят Цвета Караянчева обаче обясни, че премиерът няма да има възможност да дойде в парламента, защото е възпрепятстван.

Снимка: в. „Марица“

Искам да припомня правилника и Конституцията, където няма изрично изискване за присъствие на премиера. Той прави своите промени в Министерски съвет, но няма пречка г-н Томислав Дончев, като вицепремиер, да ги представи. По тази причина тук са и тримата вицепремиери, така че продължаваме с разискванията“, обясни Караянчева.

 Веднага след гласуването в залата отново се чуха възгласи „оставка“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече