Business is booming.

Борисов Е/ НЕ Е под карантина – стратегически ход, фейк или неразбирателство на източници?!

0

- Advertisement -

Според излязла първоначално в „24 часа“ информация премиерът е под карантина, тъй като шефката на кабинета му Деница Желева е болна от коронавирус

Премиерът Бойко Борисов е под карантина, защото шефката на политическия му кабинет Деница Желева е болна от коронавирус. Информацията бе потвърдена от Министерския съвет, тестовете на Желева са правени във ВМА. Премиерът също е дал проба, чийто резултат се очаква. Досега той има три отрицателни теста от началото на епидемията.

Възможно е Желева да е пипнала вируса в Брюксел по време на Европейския съвет, на който в продължение на пет дни се обсъждаше бюджета на ЕС.  Тя е дала положителен тест след завръщането на делегацията на Борисов от белгийската столица в началото на седмицата.         

Тъй като на преговорите двамата са били заедно през цялото време, министър-председателят е поставен под карантина, както и целият екип, пътувал с него. 

Именно това е била и причината премиерът да не участва в дебатите по смяната на министри в Народно събрание.  От БСП няколко пъти настояха Борисов да бъде извикан в залата.       

      „При направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест.

Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов“, гласи съобщението на правителствената информационна служба.  

Час след излизането на информацията шефът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски опроверга казаното:

Ген. Венцислав Мутафчийски

 „Никой от ВМА не е обявявал карантина на министър-председателя Борисов. Диагнозата „COVID-19″ на Деница Желева не е потвърдена“. Това заяви пред БЛИЦ генерал Мутафчийски, началник на ВМА и на Националния оперативен щаб, по повод тиражирана от „24 часа“ информация, че премиерът е бил поставен под карантирана, защото шефката на кабинета му Деница Желева била с коронавирус.

Да се тиражира подобна информация е проява на безотговорност. Никой от ВМА не е съобщавал подобна информация“, подчерта генерал Мутафчийски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече