Business is booming.

Спецпрокуратурата: Нови доказателства заковават Атанас Бобоков

0

- Advertisement -

Специализираната прокуратура внесе цял том с нови доказателства срещу единия от обвиняемите русенски бизнесмени братя Бобокови – Атанас Бобоков, съобщава „Монитор“.

Апелативният специализиран наказателен съд даде ход на делото по мярката за неотклонение на обвиняемия. Атанас Бобоков настоява да бъде пуснат от следствения арест. Обяви, че имал проблем с краката и иска да се лекува. В началото на юни той бе оставен за постоянно в ареста заради схемата с внос на боклук от Италия у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група. Те са разследвани по позодрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата „Монбат Рисайклинг“ на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Другият от братята Бобокови – Пламен е с мярката парична гаранция от 1 млн. лева и е обвиняем по дело за търговия с влияние и престъпен сговор с президентския секретар Пламен Узунов. По това дело той е с наложена гаранция от 20 000 лева. Пламен Бобоков също е обвиняем и за участие в престъпна група заедно с брат си Атанас, Красимир Живков и още четирима души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече