Business is booming.

Нинова внесе вота на недоверие: Няма да участваме в общ план с ГЕРБ за излизане от кризата

0

- Advertisement -

Няма да участваме в общ план с ГЕРБ за излизане от кризата. Това обяви Корнелия Нинова, докато внасяше вота на недоверие към кабинета на Борисов днес.

Тимата на вота този път е корупция.

Искам да припомня, че първият вот на недоверие, с който започнахме битката си срещу паралелната държава, беше също за корупция. Различното в този вот е, че не просто се спираме на отделни десетки корупционни скандали за времето на правителството, а представяме пред вас и пред обществото механизми, мрежи, пипала, чрез които правителството на Бойко Борисов създаде паралелна държава и тя управлява истинската. Създаде условия мафията да управлява България, коментира Нинова.

Тази мрежа е симбиоза от няколко неща. Първо, в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси. Второ – институциите се използват за реализацията на тези интереси. Трето – назначават се хора, които да защитават и провеждат тези интереси. Четвъртият елемент – абсолютна безнаказаност на виновните за престъпления и на извършителите на нарушения. С този вот не просто искаме една партия да си отиде от властта и друга да започне да управлява, продължавайки с този модел, допълни соцлидерката.

Искаме да разградим модела на олигархично-мафиотско управление. Досега основният ни проблем в битката срещу корупцията, която непрекъснато и последователно водим от 4 години, беше страхът на хората. Днес народът се освободи от страха и е на улиците на България. Ние, като единствената парламентарна партия, която последователно е отстоявала такава политика, днес внесохме народния вот на недоверие, който е на улицата, тук, вътре в парламента, където този проблем трябва да се реши с механизмите на парламентарната република. Оттук нататък най-важното е всеки да се определи – на коя страна е, заяви Нинова.

Извън вота на недоверие, искаме да ви кажем, че протестите са справедливи. Опитите да бъдат дискредитирани трябва да бъдат спряни. Навън са хора почтени, от различни възрасти и професии, млади хора, дошли от чужбина, които искат справедливост. Ние подкрепяме тези протести и за пореден път призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включат в тях в цялата страна, каза още лидерката на БСП.


Днес чух г-н Борисов, вероятно изплашен от ситуацията в страната, да прави предложение, освен към коалиционните си партньори, и към опозиционните партии за общ план за стабилизация, каза още тя.

Даваме нашия отговор предварително, за да не си губим времето: Българската социалистическа партия и ПГ на “БСП на България” няма да прави общ план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти. Няма да правим сговор с олигархично-мафиотския модел на управление на страната. Приказките, че един такъв план може да помогне за преодоляване на кризата са думи на  уплашен от ситуацията човек. Правителството показа, че е некомпетентно да  реагира на предизвикателствата на кризата, че няма нито готовност, нито идея какво да прави. Единственият изход от ситуацията и условие за стабилизация, сигурност и просперитет е веднага да си подадат оставката и умни, компетентни, честни хора да поемат управлението на страната. Единственото съгласие, което могат да получат от нас и да постигнем единодушие с с г-н Борисов, е незабавната му оставка и поемане на управлението на страната от подготвени, квалифицирани, умни и честни хора, завърши изявлението си Нинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече