Business is booming.

Замесеният с Божков Александър Паунов напусна групата на БСП

0

- Advertisement -

Александър Паунов напуска групата на БСП. Лидерът на Комунистическата партия остава независим депутат. Той ще подаде заявлението си още днес, след разговор с ръководството на соцпартията, обяви лидерката Корнелия Нинова, съобщава в. „Марица“.

До тук се стигна, след като прокуратурата обяви по-рано днес, че има записи на разговор на Паунов с Васил Божков.

 Паунов не е член на БСП и разговорът му не ангажира нито партията, нито парламентарната група, категорична бе Нинова. Никой няма правя да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси, допълни тя.

Соцръководството е разговаряло с Паунов и той е потвърдил разговора си с Божков, разказа Нинова. Затова и напуска групата, но още утре ще се събере и коалиционният съвет на лявата коалиция, който да обсъди темата.

Снимка: Pik.bg

 
Това е личен разговор на Паунов с Божков, така че отговорността да си я носи той, коментира тя. И разказа, че никой от партията или групата не е имал знание за разговора до днес, когато той изтече. той е притеснителен и затова Паунов напуска групата.


След като обяви, че Паунов напуска групата на БСП, соцлидерката каза, че се надява и очаква „по същия начин да се подхожда към кореспонденцията на Васил Божков и с министъра на финансите, премиера и други хора от властта“.

 
Случилото се днес е опит да се дискретидират протестите, да се представят като платени, а те са справедливи, коментира Нинова.

 
Запитана защо БСП няма официална позиция по исканата от протестиращите оставка на главния прокурор, Нинова обясни, че има декларация на Градската конференция на червените в София по темата.

 
Нямам мнение за Васил Божков, защото не съм общувала с него, допълни лидерката на БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече