Business is booming.

Пореден абсурд: Дискотеките отварят, но с по един човек на кв. м

0

- Advertisement -

Забраната за посещения на нощни заведения оцеля едва три дни, стана ясно след среща на министър Кирил Ананиев и зам.-министър Жени Начева с представители на бранша, съобщава в. „СЕГА“.

Дискотеките отварят в полунощ, като при предишните рестрикции можеха да се допускат по 4 души на квадратен метър, а сега – по един. Груповите събития на открито също се разрешават. Сватби, семейни събития и прояви от този род ще се провеждат при дистанция от 1.5 метра. Всичко това трябва да се осъществява при спазването на познаните мерки – носене на маски, дезинфекция и т.н.

Оповестеният мотив за промяната бе основно един – след като всичко в държавата е отворено, а и хората се събират на протести, не е справедливо заведенията да са затворени. Ресторантьорите обещаха да спазват всички противоепидемични мерки, а Начева се ангажира действията нататък да се координират с бранша.  

Решението дойде след закана на Бойко Борисов от 10 юли, че ако още същия ден Националният оперативен щаб не организира диспут с инакомислещите лекари, ще отвори наново заведенията. Всъщност премиерът направи изявлението ден след затварянето им. Щабът не само не проведе дебата, но и не пролича да е взел сериозно идеята.

Същевременно Борисов, в реч по повод протестите, няколко пъти изрази недоволство, че е безсмислено заведенията да са затворени, след като хората се събират на площада. В крайна сметка  след всичко това стигнахме до днешния ден, а впечатление направи още едно обстоятелство – не щабът, нито Ананиев, а заместниката му Начева оповести на журналистите новото решене – пореден ясен знак за кризата във властта.

А междувременно и фолкзвезди се ожалиха за затворените кръчми. Те се включиха и в протестите, като обясниха, че са там не толкова по политически причини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече