Business is booming.

Главният секретар на МВР: Органите на реда бяха инструктирани да не използват физическа сила

0

- Advertisement -

18 са задържаните, а трима служители на реда са пострадали

„Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент. Ние получаваме заплати, за да пазим обществения ред“. Това заяви по време на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов по отношение на протеста срещу правителството вчера, съобщава „Дарик“.

18 са задържаните, а трима служители на реда са пострадали. Единият от тях е с фрактура на ръката.

Снощи всички бяхте свидетели на протестите. Предната вечер всичко протече спокойно. Снощи имаше два митинга – нямаше проблем до едно време. Колегите бяха взели мерки.

Имаше хора обаче, които бяха отишли с точно определена задача. Категорично казвам, че всичко беше предварително подготвено.   Имаше информация, че ще има платени хора. Не искам да обвинявам никого.  Знаете, че стоя далеч от политиката. Опитвам се да не взимам страна. Какво ли не видях в социалните мрежи – полицаите ни пребиват, полицаите ни пречат. Само искам да кажа,че органите на реда бяха инструктирани да не използват физическа сила.  Те имат богат професионален опит“, каза още Иванов.

Знаем, че искат да изкарат още повече хора. Българската полиция не е враг на народа. Снощи да видяхте оборудван полицай,  докато не ги нападнаха?“, попита той. „Те бяха заливани със спирт, замеряха ги с бутилки”, поясни Иванов. 

„Всичко беше в насока, че полицията е виновна. Ще ви покажа клипове да видите как нападаха органите на реда. Ако някой полицай е сбъркал, ще си понесе отговорността”, каза още Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече