Business is booming.

Борисов контраатакува: Радев да поеме отговорност. Когато има сценарий, има и сценаристи

0

- Advertisement -

Поканил съм ви да поразмишляваме на глас. Имам честта да съм приятел с Камен Донев и вечер слушам монолозите му и винаги съм мислел дали мога и аз да се превъплътя в нещо такова. Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и да има много проблеми. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет, съобщава в. „Марица“.

„Като панаирджийска мечка ме разкарват да ме разпитват и да ме снимат. Ама дума не съм казал“, допълни Борисов и поясни: „Защо?“ „Защото днес ще работим. Чакаме новини довечера след 20 часа. Има ли дясно мислещ човек, който да не знае какво е ERM II?“

Арестуват министри, зам. – министри. От медиите научавам. Дума казал ли съм? Гледам месеци наред министрите ми с белезници. БОП-ът нахвърлени на земята. Ама аз оставки искам веднага. Каква е разликата между министри, зам. – министри и кметове и президентски съветник? Преврат, какъв преврат!“, заяви той.

 „Започвам със събитието с медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди 2 дни се разиграва следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов, бивш министър и шеф на партия, видимо отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек. Как бива посрещан? Събитието е на 200-300 метра е от имота, който се предполага, че охранителите пазят“, коментира той. 

Гледам и просто виждам артисти. Единият леко върви и носи знамето, а другият го бута до водата. Като джапне, го пуска да излезе обратно. Ще го вадиш ли? Ако ще го качваш в лодката, го качвай… И вече това, което е върха на възмущението ми. Сержанти ли са, офицери ли са, Радев ще каже, взима и хвърля знамето.

През цялото време знае, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова и Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов“, пита премиерът.

Четири години Радев е управлявал НСО. А сега при задаване на дневния ред в Комисията участват съветници на президента. Министър-председателят заяви, че е озадачен от момента, в който се поставя темата.

„Защо това не се направи, когато ДПС нямаше кворум? Или когато ДПС искаше оставки? Председателят на ДПС Мустафа Карадъйъ винаги е подкрепял президента и тогава темата за охраната не е била на дневен ред. Защо? Защото са били удобни. А сега не са“, категоричен бе той.

В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски от НСО ще бъде снета, убеден съм в това, Те трябва да останат да пазят само тримата – държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли, заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че прокуратурата действа и в структури на Министерски съвет, но при подобни акции той не коментира. Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента. 

Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега, каза Борисов във връзка, че очакваме да влезем в чакалнята на еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

В момента е най-ниското ниво на контрабанда на цигари в страната.

„Тези, които протестираха вчера, са алтернативата. Дори си се бяха подредили по министерства. Ако ДПС се изкаже против ГЕРБ, веднага ще спрат да говорят за тях. В понеделник ще вземем решението и тогава Комисията няма да може да го оправдае. Когато си се подписал да свалиш охраната на даден човек и утре го разстрелят, как ще се оправдаеш?“, попита премиерът.

Според него няма разлика между масовото събиране в дискотеките и събирането на хора за протест пред президентството.

Защо да затварям дискотеки и барове, като най-висшият орган – президентството, не спазва мерките и дава такъв пример.

Ние сме управляващи, но всъщност се държим като опозиция.

„Сега аз на всички се накарах – на Мутафчийски, на Кунчев, на Кантарджиев и им казах – направете дебат и спорете, медицински спорете. Ако НОЩ не направи още днес публичен дебат – пускам веднага дискотеките и баровете“, заяви Бойко Борисов и добави: „Излизат днес медиците и си казват мнението. И си взимам решението. Но искам да ги гледам. Щом САЩ не разбират, щом Роберт Кох не разбора от медицина, а нашите разбират…Защо пишете бройките се повишили? И след вчерашния митинг ще се повишат – натъпкани бяха и без маски. Но…“

Предстоят изключително тежка година или години, икономиките затъват. В момента ни трябва абсолютен консенсус, няма значение кой управлява, заключи министър-председателят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече