Business is booming.

Спецсъдът нареди незабавно освобождаване на арестувания висш прокурор

0

- Advertisement -

Оказва се, че той и негова близка имат медицинско от сблъсък с охранители

Софийският градски съд (СГС) отказа да наложи постоянен арест на прокурора от Върховната касационна прокуратура Георги Асенов и разпореди той незабавно да бъде освободен без каквато и да е мярка за неотклонение, предава lex.bg

Асенов бе обвинен в хулиганство и унищожаване на чуждо имущество заради инцидент в болница в Плевен, разиграл се в събота. От държавното обвинение твърдяха, че той се e държал арогантно, след като не бил допуснат до медицинското заведение, ударил със служебната си карта по лицето охранител в болница и счупил телефона на друг.

Софийската градска прокуратура поиска от съда да му наложи постоянен арест, но съдът отхвърли категорично това. Изслушани бяха свдетели, според които агресивен е бил не прокурора, а охранителите. Освен това се оказало, че дори самият охранител, за който прокуратурата твърди, че бил удрян, не се е жалвал от такова нещо. Самият прокурора и негова близка, с която закарали тъста на магистрата в болница, си изкарали медицински за наранявания.

Съжалявам, че попаднах в такава ситуация, в която всеки би реагирал. Оставам с впечатлението, че случаят се използва по нелеп начин, за да бъда очернен аз, доброто ми име и репутацията, за които съм се борил 28 години„, казва Асенов, цитиран от lex.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече