Business is booming.

Зам.-министър на МВР: 28 часа след положителен ПСР тест не бях уведомен за резултата

0

- Advertisement -

Ако не си бях направил втори ПСР тест, можех да ходя в София и да сея зараза, разказва той

Сигнал за прехвърляне между институциите и липса на налагане на задължителна карантина след положителен тест за коронавирус подаде чрез БТВ бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Той разказа в предаването „Тази сутрин“ през какви трудности е преминал, докато е опитвал да си направи ПСР изследване.

Когато започна цялата сага в събота, имах лека температура – 37,2, това наложи да пробвам да си направя ПСР тест и да отида на преглед, защото беше уикенд и моята лична лекарка почиваше. Отидох първо в „Пирогов“, където казаха, че не могат да ми направят тест, защото правят ПСР само на приети пациенти. Отпратиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към „Инфекциозно отделение“ за преглед и да ми направят ПСР тест. В „Инфекциозно отделение“ ми казаха, че без направление от от „Спешно отделение“ не могат да ме приемат. Отидох в „Спешно отделение“, там една много любезна дама ми каза, че има нареждане пациентите със съмнения за коронавируса да отиват в „Инфекциозно отделение“. Там отново една много мила дама ми каза, че няма начин да ме приеме без направление“, разказа Керемедчиев.

При повторното му връщане в „Спешно отделение“ получава най-накрая направление. „Върнах се за трети път в „Инфекциозно отделение“, където ме прегледаха и най-накрая ми взеха този тест“, разказа Керемедчиев, който след теста се прибира вкъщи.

Лекарите му казали, че ако тестът му е отрицателен, няма да му се обадят. Въпреки това Керемедчиев решава да си направи още един тест в частна лаборатория, тъй като „нещата не отиваха на добре“. Резултатите от втория му тест излизат в неделя сутринта, оказва се положителен.

Не получих обаждане от ВМА 28 часа след това. Намерих някакви телефони и започнах да звъня. Едва на петото позвъняване успях да се свържа с дежурния лекар, който ми каза, че тестът ми е положителен и сега ме вписват в списъка на позитивните пациенти“, сподели бившият заместник-министър на външните работи.

Ако не си бях направил втори ПСР тест, можех да ходя в София и да сея зараза“, заяви Милен Керемедчиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече