Business is booming.

Семейство седи под карантина след отрицателни тестове за 700 лв

0

- Advertisement -

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото – с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина – без симптоми и с втори отрицателни тестове„, разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR. 

Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 

От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес“, каза още Денислав. 

Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 

Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука… С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката„, сподели Денислав. 

Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

Ето и видео по темата:

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/197925-skandalniyat-sluchay-na-denislav-s-otritsatelni-testove-no-pod-14-dnevna-karantina

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече