Business is booming.

Прокуратурата обвини хора на Божков, правили профили на магистрати

0

- Advertisement -

Прокуратурата обяви, че арестуваните в петък приближени на хазартния бос Васил Божков са следили и правили профили на магистрати и висш служител на МВР. Въпросната операция съвпадна с поста на бизнесмена, че е успял да осъди държавата за отнемането на лиценза на „Еврофутбол“. Точно по същото време прокурори, командоси и хора на Бюрото за защита към главния прокурор влетяха на адреси в София и Сандански. Васил Божков обини прокуратурата, че атакува негови близки хора и че се фабрикуват доказателства, съобщава в. „СЕГА“.

Сега прокуратурата прави опит да отчете операцията. Тя разкри, че на адрес в кв. „Симеоново“ в столицата е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържали техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.) и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържали указания за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез „техническо средство“.

На адреса в кв. „Симеоново“ са открити разпечатани публикации с идентично съдържание, в шест информационни сайта – „Дневник“, „Frognews“, „Гласове“, „Topnovini“, „Press TV“, „Liberta“, твърди още прокуратурата.

Открито и иззето е неподписано било копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество. По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая.

При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в Сандански било намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози, твърди държавното обвинение.

Прегледана: 1871

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече