Business is booming.

Прокуратурата обвини хора на Божков, правили профили на магистрати

0

- Advertisement -

Прокуратурата обяви, че арестуваните в петък приближени на хазартния бос Васил Божков са следили и правили профили на магистрати и висш служител на МВР. Въпросната операция съвпадна с поста на бизнесмена, че е успял да осъди държавата за отнемането на лиценза на „Еврофутбол“. Точно по същото време прокурори, командоси и хора на Бюрото за защита към главния прокурор влетяха на адреси в София и Сандански. Васил Божков обини прокуратурата, че атакува негови близки хора и че се фабрикуват доказателства, съобщава в. „СЕГА“.

Сега прокуратурата прави опит да отчете операцията. Тя разкри, че на адрес в кв. „Симеоново“ в столицата е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържали техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.) и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържали указания за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез „техническо средство“.

На адреса в кв. „Симеоново“ са открити разпечатани публикации с идентично съдържание, в шест информационни сайта – „Дневник“, „Frognews“, „Гласове“, „Topnovini“, „Press TV“, „Liberta“, твърди още прокуратурата.

Открито и иззето е неподписано било копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество. По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая.

При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в Сандански било намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози, твърди държавното обвинение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече