Business is booming.

Спецакция в Бургас: Обвиниха в тероризъм 20-годишен българин

0

- Advertisement -

20-годишният Мохамед Абдулкадер е обвинен в тероризъм след спецакция в Бургас днес.

Няколко души са задържани при операцията по разследване за терористична дейност на територията на България. Информацията за това бе потвърдена от главния прокурор Иван Гешев.

„Това е чувствителна тема, така че колегите от Специализираната прокуратура ще преценят каква, до колко и дали ще уведомят българските граждани чрез медиите за конкретния случай. Аз съм сигурен, че информацията, която може да бъде представена и няма да попречи на разследването, ще бъде предоставена през утрешния ден на българските граждани“, каза Гешев.

Междувременно бе съобщено за повдигнато обвинение в тероризъм на 21-годишен бургазлия. Младежът е задържан тази сутрин при спецоперация в морския град.

Мохамед Абдулкадер е задържан в дома си. Той е полусириец. Признал е, че е посещавал баща си в Сирия, но отрича да е свързан с терористична дейност. Шокиран е от обвинението, коментира служебният му защитник Веселина Василева:

„Въобще не очакваше толкова тежко обвинение, а това наистина е много тежко обвинение, което е свързано с тероризъм, без да изпадам в подробности, с оглед следствената тайна. Роден е в България, в София, живее нормално, посещава всички места, които посещават всички нормални граждани“.

Абдулкадер е завършил спортното училище в Бургас. Републикански шампион по борба, с много отличия за България. Задържан е за 72 часа. Предстои да бъде отведен до специализирания съд.

Бившият му треньор Николай Дичев също е шокиран от обвиненията: „Изненадва ме това, в което го обвиняват. Знам, че баща му е някакъв войник в Сирия. Чак пък да бъде терорист Мохамед“

По неофициална информация има и още задържани за разпит.

Мохамед Абдулкадер

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече