Business is booming.

Скандал между Борисов и екоминистъра заради багерите на Рилските езера

0

- Advertisement -

Багерите на Рилските езера скараха премиера Бойко Борисов и екоминистъра Емил Димитров на правителственото заседание днес.

По настояване на Борисов вчера министърът на околната среда спря изпълнението на проекта за изграждането на пътека.

Днес екоминистърът увери, че всичко се правело с цел наистина да се спаси природата, както искали природозащитниците – като се минавало по точно определени пътеки. Той призна, че тежката строителна техника вероятно не е била необходима, но това не значело, че проектът не трябва да се завърши. Борисов окуражи Димитров да направи проекта, но това трябвало да се случи по начин, който да не дразни любителите на природата.

„Лично аз ще съм много щастлив да ги спрем и след една година да дойдете да кажете – ама защо ги няма тези пътеки. В цял свят е така“, каза Димитров към Борисов.

„Съберете се, седнете. Нали уж всички милеем“, каза Борисов.

Емил Димитров отговори, че ще го замрази, а „по-достойните да го направят след това“.

„Ами не го замразявайте. Покани ги и го направете като хората“, му каза Борисов.

„Направете нещо. Защо го правите? Вие вчера приехте ангажимент да направите нова дига по Черноморието. След „Алепу“ аз не знам какво ще ми се случи, ако се започне тази година. Вие го възприемате, Вие го одобрявате и в момента, в който започнем да го изпълняваме, бумерангът се връща срещу нас: защо го правите така, а не иначе“, възрази Димитров.“Седнете на чай билков, липов. Вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете, пари сме дали за Седемте Рилски езера горе, да станат красота“, каза премиерът.

Вицепремиерът Томислав Дончев отива на място на Рилските езера да провери проекта за изграждане на пътеките. „Повече такива глупости да не се правят, това са такива места, където багери, валяци и чакъл не трябва да има и да дразнят почитателите на природата, а и мен ме дразни, каза Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече