Business is booming.

Депутатите се скараха за (не)носенето на маски в Парламента

0

- Advertisement -

Скандал заради носенето на предпазни маски заради COVID-19 беляза началото на днешното  заседание на парламента, съобщава в. „Марица“.

Славчо Атанасов от ОП критикува от трибуната, че двама от депутатите са в пленарната зала без маски. Като реакция парламентарната шефка Цвета Караянчева призова Александър Паунов от левицата и Павел Шопов от „Атака“ да сложат маските си.Това обаче предизвика реакция от зам.-шефа на групата на БСП Георги Свиленски, който обясни, че е работа на РЗИ да следи за маските, а депутатите имат да вършат друга работа.

Освен важността на работата, е важно и здравето на депутатите, които носят отговорност и към избирателите си, с които се срещат по места„, отвърна Караянчева. И сезира от трибуната публично РЗИ, че двамата депутати са в залата без маски. След което похвали левия Валери Жаблянов, че този път носи такава.

Ръководствато на НС трябва да бъде глобено, поиска пък Александър Паунов. И обясни, че то е длъжно да осигури 1,5 м разстояние, както е изискването в заповедта на здравния министър, а такива условия на работа в пленарната зала нямало.

Да дойде РЗИ, да ни глоби, ще обжалвам в съда„, закани се Паунов.

Обжалвайте, ваше право е, но тук трябва да се спазват правилата„, отвърна му Караянчева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече