Business is booming.

Антония Първанова възмутена: 12 хил. фенове на стадиона не е безопасно!

0

- Advertisement -

PCR тестовете не са подходящи за коронавируса, смята тя

Антония Първанова се възмути от разрешението за публика на стадиона по време на футболни мачове.

„12 000 фенове на стадиона не е безопасно и е потвърждение за двоен стандарт“, обяви пред БНР д-р Антония Първанова – бивш депутат и евродепутат, работила като експерт в Световната здравна организация.

По думите ѝ не е логично в другите дни да не е позволено да се събират толкова хора на трибуните на стадиона, а точно за финалния мач за Купата на България да е разрешено.

„Това, в един определен ден да не е опасно да се съберат много хора на стадиона, изглежда доста ненаучно и е един медицински абсурд“, коментира тя.

Д-р Първанова заяви, че във времето на пандемията много бизнеси са намерили „златно време“ за печалби:

„Производителите на тестове – PCR, но и други видове, получиха огромна възможност да спечелят много пари, да се направи една добра кампания, в паниката, за стимулиране на интереса към тях, съответно и за цената им“.

По думите ѝ вече е станало ясно от съобщение на създателя на PCR теста, който е починал преди година, че този тест не е направен за РНК-вируси, какъвто е Covid-19:

„Поради факта, че няма установен златен стандарт, с който да се сравнява PCR тестът, а изолацията на този РНК-вирус е достигната по изкуствен начин, се оказва, че от 30% до 50% е неточността на този метод“. 

Д-р Първанова уточни, че това предстои в медицинските среди да се анализира, но предположи, че би могло и да се разследва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече