Business is booming.

Радев за скандалните записи: Общество има крещяща нужда от справедливост и прокуратурата е длъжна да я даде

0

- Advertisement -


Президентът Румен Радев направи коментар по отношение на изтеклите скандални записи с гласа на премиера Бойко Борисо по време на посещението си в Козлодуй, като уточни, че ще настоява за независима експертиза за тяхната автентичност, съобщава Dnes.bg.

Радев обаче каза, че тя не може да бъде осигурена от прокуратурата, защото в един от тях името на главния прокурор се споменавало като „възторжен фен на премиера“.

Ако се установи тяхната автентичност, това показва на лицето на Европа кой и как управлява„, заяви президентът.

Държавният глава каза, че не бърза в действията си по отношение на секретаря си Пламен Узунов. Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване, каза президентът. Според Радев обаче има очевидна тенденциозност и вземане на страна в политическите игри от страна на държавното обвинение. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията, заяви държавният глава.

По думите му нашето общество има крещяща нужда от справедливост и прокуратурата е длъжна да я даде.

Президентът каза, че при посещенията си не дели кметовете по партийната им принадлежност и подкрепя всеки, който работи в полза на гражданите си. Не трябвало да има и разделяне за държавните субсидии по такъв признак.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече