Business is booming.

Прецедент! Пламен Бобоков остава на свобода срещу гаранция от 1 млн. лева

0

- Advertisement -

Външният министър Екатерина Захариева е била разпитана вчера по делото за търговия с влияние, стана ясно по време на съдебното заседание

Апелативният специализиран наказателен съд установи, че няма основания мярката за неотклонение на бизнесмена Пламен Бобоков да бъде изменена от парична гаранция в задържане под стража. Определението на съда е окончателно, а Бобоков ще остане на свобода срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Бизнесменът е един от обвиняемите по разследване за незаконен внос и преработка на боклук, припомня Новини.бг.

Външният министър Екатерина Захариева е била разпитвана по делото за търговия с влияние, по което даваха показания президентският съветник Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков. Това стана ясно по време на заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, предава БНР.

Снимка: БТА

Разпитът е бил вчера и е свързан с публикуваните чатове между Бобоков и Узунов, в които се обсъждат посланически назначения в Нигерия и Алжир. Той е част от новите доказателства, които прокуратурата представи пред Специализирания апелативен съд, за да мотивира опасността Бобоков да повлияе на разследването за опасния боклук и да се укрие заради влиятелните си приятели.

В самия разпит Екатерина Захариева е казала, че Бобоков е поискал среща с нея, видели са се в МВнР, той е предложил конкретни хора, които да бъдат назначени за посланици в страни, в които той има траен бизнес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече