Business is booming.

Борисов към Ананиев: Професорите да почнат да си късат дипломите!

0

- Advertisement -

Правителството удължи извънредната епидемична обстановка в страната до 15 юли, като няма да се налагат нови или да се връщат стари тежки мерки, а ще се удължи прилагането на настоящите. Ще бъде завишен и контролът. Решението се приема заради продължаващите тревожни данни за заболели от новия коронавирус, съобщава в. „СЕГА“.

В началото на правителственото заседание Борисов изригна: 

Колко доктори, доценти и професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип ?! Не само не отмина, а ни заля! Така че виж, Ананиев, там от професорите да почнат да късат книжките, дипломите, че не разбират. Явно не разбират. Той не само, че не отминава, не само че… Виждате – си се заразяват хората по същия начин, както и зимата. За радост имунитет се създава. Оздравелите, повтарям – все повече. Нищо не правиме в момента, което да притесни психически хората. Виждате, спряхме и брифинги, излизат… най-точно тестуване. Близо 3000 сме тестували. Така че, медиите си взимат информация и си я разпространяват. Не ние всяваме страх. И, разбира се – финансово-икономически мерки, които трябва да продължат през този период, да продължат“.

Предложението се базира не само на основа на последните данни от днес, а и на задълбочен анализ на седмична и двуседмична основа на развитието на болестта.

След 9 юни има значително завишаване на отчетените бройки на хората, които са болни от коронавирус. За периода 27 май – 9 юни среднодневният брой на заразените е 27 души, докато през периода 10 – 24 юни той нараства на 84 души на ден. Това означава 3,2 пъти увеличение на тези, които са носители на коронавируса, заяви министър Ананиев.

В тази връзка е увеличен и броят на лабораториите, които изследват гражданите. Открити са 36 лаборатории в различни лечебни и здравни заведения. За първите две седмици се правеха около 1200 проби, сега се правят около 2000 проби. Завишава се и интензивността на епидемичния процес и се увеличава разпространяването на коронавируса в страната ни.

В здравната комисия на парламента ще се обсъди намаляване на глобата от 300 лева за липса на маска.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече