Business is booming.

Борисов към Ананиев: Професорите да почнат да си късат дипломите!

0

- Advertisement -

Правителството удължи извънредната епидемична обстановка в страната до 15 юли, като няма да се налагат нови или да се връщат стари тежки мерки, а ще се удължи прилагането на настоящите. Ще бъде завишен и контролът. Решението се приема заради продължаващите тревожни данни за заболели от новия коронавирус, съобщава в. „СЕГА“.

В началото на правителственото заседание Борисов изригна: 

Колко доктори, доценти и професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип ?! Не само не отмина, а ни заля! Така че виж, Ананиев, там от професорите да почнат да късат книжките, дипломите, че не разбират. Явно не разбират. Той не само, че не отминава, не само че… Виждате – си се заразяват хората по същия начин, както и зимата. За радост имунитет се създава. Оздравелите, повтарям – все повече. Нищо не правиме в момента, което да притесни психически хората. Виждате, спряхме и брифинги, излизат… най-точно тестуване. Близо 3000 сме тестували. Така че, медиите си взимат информация и си я разпространяват. Не ние всяваме страх. И, разбира се – финансово-икономически мерки, които трябва да продължат през този период, да продължат“.

Предложението се базира не само на основа на последните данни от днес, а и на задълбочен анализ на седмична и двуседмична основа на развитието на болестта.

След 9 юни има значително завишаване на отчетените бройки на хората, които са болни от коронавирус. За периода 27 май – 9 юни среднодневният брой на заразените е 27 души, докато през периода 10 – 24 юни той нараства на 84 души на ден. Това означава 3,2 пъти увеличение на тези, които са носители на коронавируса, заяви министър Ананиев.

В тази връзка е увеличен и броят на лабораториите, които изследват гражданите. Открити са 36 лаборатории в различни лечебни и здравни заведения. За първите две седмици се правеха около 1200 проби, сега се правят около 2000 проби. Завишава се и интензивността на епидемичния процес и се увеличава разпространяването на коронавируса в страната ни.

В здравната комисия на парламента ще се обсъди намаляване на глобата от 300 лева за липса на маска.

Прегледана: 2963

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече