Business is booming.

Щабът преразгледа казуса с маските: Задължително да се носят в обекти на закрито

0

- Advertisement -

Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове, включително и в нощните заведения на закрито. На закритите обществени места – магазини, молове и други търговски обекти, както и в кината и театрите, да се спазва физическата дистанция и задължително да се носят маски! Персоналът задължително трябва да носи маски. Това каза здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в здравното министерство във връзка с разпространението на COVID-19 и противоепидемичните мерки у нас.

„За съжаление има увеличение на броя на заразените с COVID-19 и неспазване на дисциплината от българските граждани. Искаме по-стриктно спазване на действащите мерки“, коментира здравният министър.

На брифинга присъстват представители на Националния оперативен щаб и директори на лечебни заведения. Столичният кмет Йорданка Фандъкова също присъства.

Направихме задълбочен анализ за разпространението на коронавируса в нашата страна на седмична основа, което показва увеличение на броя на положителните носители на K-19 от една страна и неспазване на дисциплината от друга страна на много от българите„, каза министър Кирил Ананиев.

Това ни дава основание, без да въвеждаме някакви нови извънредни, тежки мерки да се обърнем чрез вас към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса и от там по-висока степен на заболяване на гражданите„, заяви Ананиев. 

„Засилваме масовия контрол по спазването на всички противоепидемични мерки. Обсъждаме и ще вземем решение до края на седмицата дали ще продължим извънредната епидемична ситуация в страната“, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече