Business is booming.

Патриотите предлагат: 50% по-нисък данък за автомобили с газова уредба от догодина

0

- Advertisement -

Мотивите за искания по-нисък данък са, че тези превозни средства не замърсяват околната среда

Намаляване на данъка с 50% за автомобили с газова уредба от 1 януари 2021 година предлагат депутати от “Обединени патриоти”. Предложението за изменение в Закона за местните данъци и такси вече е внесено в парламента, пише в. „24 часа“.

Сред вносителите е и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Намалената ставка ще е за леките автомобили с допустима максимална маса до 3,5 тона, ползващи газови уредби, независимо дали са произведени с тях или са допълнително монтирани към автомобила.

Мотивите за искания по-нисък данък са, че тези превозни средства не замърсяват околната среда или поне го правят в по-малка степен, отколкото автомобилите, ползващо за гориво бензин или дизел. Вписването на уредбата в талона на колата би трябвало да бъде признато като фактор за намаляване на данъка, посочват вносителите.

Предложението е направено във връзка с концепцията от 2018 г. за определяне на данъка по формула, включваща два компонента – имуществен и екологичен. По този начин по-нисък данък би трябвало да плащат собственици на автомобили с екологична категория Евро 4 заради по-малкото замърсяване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече