Business is booming.

БСП поиска обяснения от Борисов за избитите животни в Странджа

0

- Advertisement -

БСП излезе с декларация от трибуната на Народното събрание относно избити животни в Странджанско по време на чумната епидемия. „Защо излъгахте, че има чума по животните в Странджа? Защо ги избихте? Защо заличихте труда на десетки семейства?Защо излъгахте, че има чума по животните в Странджа? Защо ги избихте? Защо заличихте труда на десетки семейства?“, попита Корнелия Нинова, съобщава Нова телевеизия.

Решението на Върховния административен съд, че няма категорични данни за чума по животните в Странджа, стана повод за напрежение и остри реакции в парламента.

А от БСП поискаха за бъде изслушан премиерът. Това стана с декларация от трибуната, представена от лидера на левицата Корнелия Нинова. Тя заяви, че сега е време за отговори на следните въпроси: „Защо излъгахте, че има чума по животните в Странджа? Защо ги избихте? Защо заличихте труда на десетки семейства? Защо обезлюдихте района? Защо излъгахте Европа? И сега ли ще кажете „Тихо мълчете си”?“, пита Нинова, предава NOVA.

„Беше плод на страхове, но остава въпроса тогава защо. Време е за справедливост. И за да няма нови приказки за преврати, ще извикаме Бойко Борисов да обясни какво направи и защо”, коментира Корнелия Нинова.

Очаква се в парламента да дойде земеделският министър Десислава Танева и да отговори на БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече