Business is booming.

Решено! Сезонът на абитуриентските балове се открива през юли

0

- Advertisement -

Сезонът на баловете тази година ще започне по-късно от обикновено, но със сигурност ще има празненства. Така абитуриентитите ще отпразнуват завършване на средното образование и ще броят до 12 най-рано през юли. Това каза главният държавен здравен инспектор доц.  Ангел Кунчев пред в. „Марица“, като уточни, че това ще е неговото предложение към Щаба.

Крайното решение обаче ще бъде взето от всички членове на щаба и най-вече от здравното министерство и от правителството. Според доц. Кунчев е важно празненствата да започнат след изтичане на извънредната епидемиологична обстановка.

Той призна, че е леко песимистично настроен към баловете, защото последните огнища на коронавирус са възникнали при семейни събирания.

Затова се страхуваме да разрешим баловете и събиранията на много хора на закрито. На този тип събирания, както и на сватбите и семейните тържества има най-големи рискове от зараза. Там хората отиват с идеята, че ще имат  тесни контакти, настроение и емоционални връзки“, аргументира се доц. Кунчев.

Той призова още абитуриентите колкото и да е трудно да спазват дистанция, дезинфекция и добра лична хигиена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече