Business is booming.

Нова наредба на БАБХ изкарва на протест търговци на зеленчуци

0

- Advertisement -

Очаква на се ГКПП Кулата да се събарят над 200 души

Търговци на зеленчуци от цялата страна се събират утре на ГКПП Кулата ,за да изразят острото си недоволство срещу заповед на директора на БАБХ от 8 юни, която ги обрича на фалит, съобщава Струма

Съгласно наредбата те са задължени да плащат по 420 лева за пробите за изследване за пестициди на всяка партида от стоките, внасяни Гърция.

Очаква се днес на пункта да се събарят над 200 души, засегнати от убийствата за бизнеса им наредба.

Припомняме, че преди дни протест имаше и в района на зеленчуковата борса в Кърналово. Тогава търговците заявиха, че няма да спрат с протестните действия и подготвят голям национален протест, тъй като изискванията на БАБХ са непосилни за тях, а и ги намират за крайно несправедливи.

Илюстративна снимка: pixabay.com

Стоки от някои европейски страни не се подлагат на подобни изследвания и влизат пред Кулата безпроблемно, тези обаче, които внасят от Гърция, са ощетени.

Освен високата цена за пробите, търговците са застрашени и от разваляне на стоката им, тъй като не могат да я пускат в мрежата, докато не излязат резултатите от направените проби, които според тях се бавят много. Търговците на плодове и зеленчуци правят и подписка, която ще бъде изпратена до премиера Борисов с настояване за незабавна отмяна на заповедта на Агенцията по храните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече