Business is booming.

Китай отвори пазара си за цялата серия от продуктите от българска роза

0

- Advertisement -

Съвместният българо-китайски проект  „Икономически коридор на розата“ предвижда в България да се произвежда цялата серия от продуктите на основата на българската роза, а реализацията ще е изцяло на китайския пазар, съобщава в. „Банкеръ“.

Българо Китайската Камара за Индустриално Развитие и Ориент Интернешънъл Холдинг – Шанхай подписаха Споразумение за стратегическо партньорство и така дадоха старт на проекта „Икономически коридор на Розата“. Преговорите продължиха повече от две години. Новото звено Ориентъл Интернешънъл Шанхай Флорикалчър Индъстри започва производство в България на собствена марка козметични продукти с розово масло и други етерични масла.

Председателят на Камарата Десислава Дончева обясни пред Радио Китай, че през септември 2018 година един от директорите на Ориент Интернешънъл Холдинг посетил България с делегация, за да се срещнат с местни партньори и да инвестират в България в сектора на текстилната промишленост. Последвали още две посещения.

Снимка: dromomania.bg

Проектът „Икономически коридор на розата“ ще даде добавена стойност на българското розово масло, тъй като целта е да се изнасят завършени продукти, а не суровини. Избран е и първият производител, който ще направи пилотната серия на първите шест продукта. Очаква се това да се случи в края на август, а продуктовата серия да се увеличи. 

Холдингът създаде специална търговска структура, фокусирана изцяло върху българската роза Дамасцена.  Интересът към българското розово масло в Китай е огромен и често граничещ с преклонение. Ще се разчита на традиционната за нашата страна козметика. Единствено опаковките ще бъдат разработвани в Китай от експерти на фирмата. Външният дизайн и опаковките на българските стоки си остават едно слабите ни места, за да се преборим с международната конкуренция. Надеждата е с новата марка на модните гиганти, да видим една нова визия на българската козметика.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече