Business is booming.

Медици от Разлог питат Ананиев: Къде са нашите 1000 лв бонус заради епидемията?

0

- Advertisement -

В писмо до министъра медицинските служители настояват и за извършване на проверка на място

Медицински работници от филиала за Спешна медицинска помощ в Разлог са изпратили писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с което настояват за отговор на няколко конкретни въпроса. Недоволството им е породено от това, че не всички са получили обещаните допълнителни възнаграждения от 1000 лева, съобщава Pirinsko.com.

Медиците се възмущават и от факта, че дори и хората от един и същи екип, в чиято смяна е приет доказан пациент с коронавирус, не се мерят с еднакъв аршин – едни получават стимули, други – не.

Проблемът е, че дори и хора, които са били на дежурство, работили са с пациенти с коронавирус, не са получили тези възнаграждения. Последните няколко месеца аз съм била диспечер, но съм участвала при приемането на такива пациенти. Всички ние сме изложени на опасност, защото, когато човек дойде през нощта с температура, ние реално не знаем с какво  точно се сблъскваме и минава време, докато се докаже. Въпреки че използваме предпазни средства, когато например дойде пациент с открита фрактура или някакъв друг такъв проблем, ние нямаме време да се обличаме с такива костюми, защото трябва да се реагира веднага, а в същото време този човек може да носи всичко“, казва медицинската сестра Красимира Механджийска, която е сред хората, останали без допълнителни стимули, и която е сред подателите на писмото до министъра, а нейното име и адрес са посочени като лице за контакт.

Във ФСМП-Разлог е събрана и подписка, в която са се разписали много от служителите там, сред които медицински сестри, фелдшери  и шофьори. Въпросите, отправени към министър Ананиев, са: Какъв е принципът на разпределение на финансовите стимули; как е преценена степента на риск на отделните членове на екипа; кой е отговорен за разпределението на средствата за финансови стимули? Защо някои от членовете на един и същ екип, работили рамо до рамо с едни и същи пациенти, са получили финансов стимул, а други – не, и кой е взел подобно решение?

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването

В писмото си до министъра медицинските служители настояват и за извършване на проверка на място, при която да се сондират и мненията на различните членове на персонала, а не само на ръководството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече