Business is booming.

Важно! Връщат драконовските мерките от извънредното положение в Доспат!

0

- Advertisement -

Драконовските мерки от извънредното положение заради коронавируса се връщат в Доспат!

Задължително е носенето на защитни маски на открити и на закрити обществени места Доспат. Това – това е една от противоепидемичните мерки на територията на общината до 15 юни.

Мерките бяха определени със заповед на кмета след като в местно предприятие за производство на детски играчки 51 души се оказаха с положителни проби за коронавирус.

Затварят се всички детски градини, читалища, спортни площадки, детски кътове, спортни зали, къмпинги в населените места на Общината.

Въвежда се задължителна дистанция от 1,5 метра между две лица на всички обществени места – магазини, аптеки, банки, Общинска администрация, и др.

В питейните заведения, ресторанти и др.се забранява сядането на повече от две лица на една маса.

Забраняват се всички масови прояви – сватби, абитуриентски тържества, молитви и др., както и събирането на повече от две лица на едно място.

Забранява се провеждането на културни мероприятия, семинари, срещи и др.

Ограничава се достъпа до молитвените храмове – да се влиза контролирано и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.Използването на обществения и ведомствен транспорт да става както следва: пътниците да сядат през седалка, разположени шахматно до прозорците с капацитет не повече от 30% като на един ред седалки сяда един пътник.

Затварят всички пазари на територията на Община Доспат.

Задължават всички работодатели, собственици на търговски обекти и др. да спазват строго алгоритъма за провеждане на дезинфекция. Носенето на защитни предпазни маски и ръкавици от персонала също е задължително.

Община Доспат ще осигури защитни маски за всички, които не могат да намерят такива. Маски ще раздават чрез кметовете на населени места, а в Доспат чрез домакина на Общината на телефон 0893 34 90 59.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече