Business is booming.

Борисов постави край на брифингите на Щаба

0

- Advertisement -

Информацията ще се подава пак в 8 часа всяка сутрин, но ще се качва само на електронната страница на ВМА

Днес е последният ден, в който националният оперативен щаб ще прави брифинг с данни за заболеваемостта в страната. Точката постави премиерът Бойко Борисов, който присъства лично на последното заседание тази сутрин. По решение на премиера информацията ще се подава пак в 8 часа всяка сутрин, но ще се качва само на електронната страница, за да не се създава всекидневно безпокойство. 

Оценката, която даде Борисов за работата на Щаба, е много висока. Той се самопохвали, като обяви, че България, той и Щабът са се справили най-добре в сравнение с другите държави. 

Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта за Националния оперативен щаб. Благодаря на всички българи за усилията в борбата срещу коронавирус. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се всичко да утихне, да няма втора и трета вълна, каза премиерът„, бе категоричен Борисов.

„На щаба благодаря, на всички, които денонощно работихте. Щабът не се разформира, той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност, ако дойдат по-лоши времена. Дотогава щабът трябва да гарантира презапасяване с тестове и лекарства. Искаме да се върнем по-бързо към нормалния живот“, допълни премиерът.

Борисов подчерта, че не трябва да се допуска грешката от Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени рязко се покачиха.

„Благодарност не сме очаквали никога, но последният, когото трябва да пита за всяване на паника, сме аз и Щабът. Защото всяка една телевизия всеки ден от сутрин до вечер излъчвахте какво се случва и колко са умрелите, гробовете, коридорите, какво става в Щатите, Италия, Франция. Нямаше лидер в света, който да не излезе и да призове гражданите да си останат вкъщи и да се спазват мерките. Само в Северна Корея не чух дали имат план някакъв„, допълни Борисов, цитиран от в. „СЕГА“.

Към днешна дата всичко се предава онлайн по света. „Аз твърдя, че на този фон най-меките и навременни мерки с най-малко ограничения, най-правилно поставени за най-кратко време са в България. С най-добрия резултат. Какво ще каже някой друг, не ме касае“, допълни премиерът.

Две неща са категорично доказани – дистанция и дезинфекция, и ние, и всеки българин, ще се водим от това правило. Не трябва за всяко нещо да пишем в заповедите буква по буква всичко. И от 15-ти натам ще си мием ръцете, а който иска и е по-страхлив, може да си носи маска. До 15-ти има време, всяка нощ с щаба гледаме мерките на заразените, излекуваните и местата в болниците. Политическото решение е мое за освобождаването на мерките – има всякакви болести, всеки може да се натъкне на какви ли не вируси. Тежко е заболяването, няма ваксина и лекарство, човек трябва да се пази, допълни премиерът. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече