Business is booming.

Безопасно! Зрелостници и квестори се явиха на матурата по БЕЛ с маски и шлемове

0

- Advertisement -

Три секунди отнема меренето на температурата на зрелостниците


Тази сутрин в МОН беше генериран вариантът за матурата от 11 млн. комбинации. За съчинението или есето, което е 41-и въпрос, се падна тема 18. Това е темата на интерпретативно съчинение или есе, върху която ще пишат учениците. Каква точно е тя, ще разберем след като изпитът приключи.

Част от българските ученици прекрачват за пръв път прага на класните стаи след социалната изолация заради коронавирусната епидемия. Това става за задължителната матурата по български език и литература, която започва в 9 ч. Над 48 хил. ученици се явяват на матурата тази година.

Мерките обаче отключиха нова схема за преписване на матурите. Възползвайки се от епидемиологичната обстановка у нас, учениците смятат да използват предпазните маски и шлемове за пищови, съобщава „Монитор“.

На тях трудно може да се събере цяло есе или интерпретативно съчинение за последния въпрос по български език и литература, но пък повърхността им е достатъчна, за да се напише кратка информация за даден автор или негово произведение, формули по математика или физика, исторически дати, които не могат да запомнят.

Маските и шлемовете са удобни и за прикриването на жици от устройства, с които някой отвън може да им подсказва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече