Business is booming.

Нагли адвокатки окрадоха бизнеса на бивш зам.-министър (ДОКУМЕНТИ)

0

- Advertisement -

Виктория Терзиева и Анелия Иванчева присвоиха клиентите на кантората на Илонка Райчинова, останаха без адвокатски права

Нагли адвокатки напъват да откраднат бизнеса на юридическа кантора в София, научи Narod.bg от свой човек в Темида. Ужасът вкарал в порочен кръг бившия зам.-министър на правосъдието и експерт по данъчно право Илонка Райчинова, чиято кантора била опоскана откъм клиенти от безскрупулните адвокатки Виктория Терзиева и Анелия Иванчева.

Тъжното е, че именно Илонка Райчинова преди години взела под крилото си неблагодарниците, като ги наела в кантората си, за да трупат опит и стаж. Мръсната история започва 2007 г., когато Райчинова наема Виктория Терзиева директно като съдружник, като преди това я обучава повече от седем години.

Втората измамница Анелия Иванчева се намърдва в кантората на бившия зам.-министър през 2017 г. От „благодарност” престъпният тандем регистрира своя кантора, която дублира бизнеса на тяхната работодателка и започват да придърпват клиенти от името на Илонка Райчинова.

Далаверата е установена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и от Висшия адвокатски съвет (ВАС). Заради измамата Анелия Иванчева е наказана с глоба от 20 хил. лева и лишаване от адвокатски права за 8 месеца, а Виктория Терзиева отнася санкция от близо 12 000 лева и остава без право да бъде адвокат две години и половина.

Проверката на КЗК установила безспорно измамата на двете юристки. Измамничките регистрирали кантора „Терзиева и Иванчева”, вписана на столичната улица „Братя Миладинови” № 12, ет. 2. Абсурдно, но факт –  офисът, в които официално работят от години – „Райчинова и съдружници”, е само етаж по-нагоре. Експертите установили още, че Терзиева и Иванчева копирали цялата информация от сървъра на своя работодател и започнали да защитават клиентите на Илонка Райчинова без нейното знание и съгласие. Друг нагъл ход било прехвърлянето на личните им джиесеми на името на новото сдружение.

Така престъпният дует започнали да присвояват клиентите на кантората, в която се водят на работа, но пред нещо не подозиращите търсачи на справедливост показвали документацията на „Райчинова и съдружници

За да стигнат дъното, измамничките давали на своите клиенти нови договори, идентични с тези, които те сключили години по-рано с Илонка Райчинова и така заблудили доста хора, разкри информаторът ни.

Докато преметнатите клиенти разкрият измамата, Терзиева и Иванчева направили нови пълномощни за дела, пълно копие на старите, действащи до този момент. По-късно те били оттеглени, но това било разкрито доста по-късно.

Върхът на наглостта бил опитът на юристите с криминален профил да изключат от адвокатското дружество неговата създателка и тяхна благодетелка Илонка Райчинова. Въпреки грандиозната фалшификация Терзиева и Иванчева продължават да се водят съдружници на прецаканата си работодателка, защото са самостоятелни адвокатки, но и служители на кантората й.

Драмата обаче продължава с нови безобразия – братът на Анелия Иванчева – Николай Иванчев, станал изпълнителен директор в новата менте кантора, основана в съдружие с Виктория Терзиева, която пък е финансов директор при Илонка Райчинова.

Така излиза, че двете мошенички се възползват от работата на кантората на бившия зам.-министър без никакви разходи за заплати, наем на офис и заплати на служители, които реално се поемат от Райчинова – двете имат „тежката задача” само да прибират тайно приходите. Според тълкуванието на топ юристи това е чиста кражба на интелектуален труд.

Илонка Райчинова все пак разкрила далаверата и, за да опази професионалното си реноме и интереса на своите дългогодишни клиенти, с които работи от над 20 години, решила да затвори кантората си.

Случаят обаче прераства в дисциплинарните производства във Висшия адвокатски съвет и КЗК. Решението на ВАС е публикувано в брой 48 на „Държавен вестник“.

Пред двете институции Терзиева и Иванчева използват най-плоската лъжа – че не знаели, че кражбата на клиенти и интелектуален труд било незаконно. Бруталният грабеж на целия бизнес на Илонка Райчинова е обявен за „безпрецедентен в практиката на дисциплинарните съдилища в страната”, напълно потъпкващ правилата на професионалната етика, сочи заключението на адвокатското съсловие.

Вижте решението на КЗК на този линк:

http://cpc.bg/reg/Dossier.aspx?DossID=300054387&uniq=1362019+%D0%B3+10%3A54%3A13

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече