Business is booming.

Цацаров към БСП за призива им КПКОНПИ да е под шапката на Радев: Нищо няма да се промени! На грешен път сте!

0

- Advertisement -

Нищо в работата на Антикорупционната комисия няма да се промени, ако тя се назначава от президента, заяви председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров в Народното събрание.
Цацаров дойде в Парламента за доклада на антикорупционната комисия за миналата година, който бе приет от пленарната зала със 131 гласа „за“.


Той изслуша критиките на БСП, че КПКОНПИ не работела ефективно и как „фунията се свива“, защото само 8 иска за около 8,8 млн. лв. били отхвърлени от съда, по думите на соцдепутата Милко Недялков.

Цацаров припомни, че и преди, и сега, БСП продължава да настоява за промяна на закона и за прехвърлянето на КПКОНПИ под шапката на президента Румен Радев. „В този вид, ако законът бъде променен така, както се настоява от парламентарната опозиция, той пак няма да работи“, уточни Цацаров.

„Нищо няма да се промени в работата и във вашите констатации, ако комисията се назначава не от парламента, а от президента. Нищо! Всичко ще остане такова“, подчерта той. И се обърна към опозицията вляво: „Но ако смятате, че това е разковничето на борбата с корупцията в България, без грам политика ви казвам, на грешен път сте“.

Цацаров се аргументира, че справянето с корупцията зависи и от парламента, защото той „гласува инструментариума, с който работим ние, прокуратурата, МВР, ДАНС и прочие“, изтъкна Цацаров.

Той даде примери за остарели законови норми, които, по думите му, очевидно не правят впечатление на депутатите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече