Business is booming.

Данаил Кирилов: Лесно е да отидеш да говориш простотии в Брюксел, докато аз правя реформи!

0

- Advertisement -

След като в края на миналата седмица бе публикуван докладът на ЕК за европейския семестър и там отново бе обърнато внимание, че България продължава да е в мониторинг заради правосъдната система, министърът на правосъдието Данаил Кирилов категорично отрече липсата на реформи у нас.

„Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на мониторинга, нямаме го“, обяви пред депутатите от правната комисия правосъдният министър Данаил Кирилов в отговор на въпроси на БСП по време на блиц контрола в Парламента.

В тази връзка вицепремиерът Захариева заподозря ЕК, че си пише докладите с copy/paste и текстът за мониторинга е попаднал случайно в настоящия доклад. От миналата есен България чака обещаното от вече бившия шеф на ЕК Жан-Клод Юнкер отпадане на мониторинга.

Крум Зарков от БСП напомни, че министърът на правосъдието обеща миналата есен да си подаде оставката, но не го направи. Социалистът нарече „фейк“ твърденията на Кирилов, че докладът, излязъл преди дни, няма отношение към мониторинга в областта на правосъдието.

„Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел срещу държавата си“, обобщи министърът. Данаил Кирилов посочи, че ще провери какво точно е казал миналата есен, но подчерта, че по-важното е да се правят реформи, а в правосъдието досега са били извършени много важни и положителни неща.

Да, има скандали, но аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата. Аз не съм правил другите скандали по случайното разпределение на делата, даже съм се въздържал от реакции, за да пазя добрия тон“, прехвърли Кирилов вината на шефа на ВКС Лозан Панов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече