Business is booming.

Кметът на Видин Огнян Ценков напуска ГЕРБ, очаква Цветанов да го покани в негов политически проект

0

- Advertisement -

Настоящият кмет на Видин Огнян Ценков избухна след дълго мълчание в личния си профил във Фейсбук, където категорично се отказа да работи по модела „Борисов“ и да бъде част от неговото управление.

Ето какво написа самият той: „В продължение на десет години бях член на ПП ГЕРБ. За това време имах възможността да се срещна и работя със силни и достойни хора. Благодаря на всички тях за общата ни работа и дейност. На 21 април, заедно с моя колега Калин Каменов, подадох заявление за прекратяване на членството ми в ГЕРБ“.

Той пояснява, че не смята това за сензация, нито за действие, което е в дневния ред на видинската общественост.

„Намираме се в труден момент, в който областта ни е едно от огнищата на корона вирус в страната, а състоянието и бъдещето на единствената ни областна болница е изключително тревожно“, пише още той.

По думите му през целия си живот е отстоявал принципите си и е оставал верен на себе си.

„Това ми е носило и позитиви, и негативи. Но никога не съм се страхувал да защитавам позиции и да се боря за възгледите си. Напускам партия ГЕРБ, защото не приемам политиката и действията на местните представители и ръководители на партията както за развитието на община Видин, така и за развитието на партията на местно ниво. В Общинския съвет във Видин аз и колегите ми Калин Каменов и Венци Пасков ще продължим да подкрепяме добрите и градивни решения за Общината и ще се противопоставяме на всичко, което е в ущърб на видинските граждани. Благодаря ви!“

В интервю пред Narod.bg. видинският градоначелник информира, че не само той, но и доста членове на местната организация на ГЕРБ също подават оставки. Една от основните причини е несъгласие с политиките на областното ръководство както в партиен аспект, така и във връзка с развитието на община Видин.

„Случи се едно недопустимо предателство, което аз изобщо не очаквах, че може да се случи спрямо мен като кандидат за кмет на Видин, след като имахме един успешен мандат. Защитихме авторитета на политическа партия ГЕРБ и хората във Видин повярваха, че именно с ГЕРБ ще се развият нещата. Гласуваха активно и на европейските избори, и на предсрочните национални избори. За местните избори за ГЕРБ работиха хора, които не са партийни членове, защото повярваха, че това е правилната кауза. И в крайна сметка на кметския вот се получи предателството, което доведе до загубването на спечелени избори“, уточнява Ценков.


Той подчертава също, че той и колегите му не са съгласни с политиката на партията за развитието на общината в посока обединение на общинските съветници от ГЕРБ и СДС. „На последните местни избори ние бяхме противници. Хората, които гласуваха за различните листи в изборите и за различните мажоритарни кандидати за кметове, ни подкрепиха заради нашата платформа. Така че няма как в общинския съвет да се обединят съветниците от двете формации. Това най-малкото е подмяна на вота на избирателя“, обяснява Ценков.

На въпрос дали смята да участва в нов политически проект настоящият кмет на Видин отговори, че е имал няколко разговора с Цветан  Цветанов и е бил поканен на събитие на неговия Евроатлантически център за сигурност в началото на март в София. Сега очаква  Цветанов да дойде във Видин във връзка с планирано събитие в тази насока. „Познавайки г-н Цветанов и наблюдавайки ситуацията в момента в страната, ако той евентуално реши да създаде някакъв нов политически проект и аз бъда поканен, за мен ще бъде чест да участвам в такъв проект“, е категоричен Ценков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече