Business is booming.

Частните занимални на ръба на фалит! Занималня онлайн с деца няма как да се случи!

0

- Advertisement -

Частните занимални са на ръба на фалита. Заради коронавируса, те не работят вече над два месеца, а собствениците им продължават да плащат разходи за наеми, оборудване и заплати, съобщава Нова телевизия.

Занималните останаха затворени и след поредното облекчаване на мерките, което накара някои от тях да освободят преподаватели заради липсата на доходи.

Кризата ни засегна много рязко и сериозно. С обявяването на извънредно положение трябваше да затворим центъра и да преустановим всички занятия. Разходите обаче продължават да текат. Имаме плащания и за оборудване, което бяхме предвидили”, заяви Стела Симеонова, собственичка на подобен център.

Снимката е илюстративна: zanimalniafantazia.com

Тя трябвало да освободи трима души от персонала. Симеонова наблегна на факта, че активностите в занималнята няма как да се провеждат чрез интернет. „Занималня онлайн няма как да се случи. Работи се с деца, за които ученето е предизвикателство. Те имат нужда от непосредствен контакт с преподавателите и постоянно проследяване”, обясни Симеонова.

Припомняме, че занималните може да заработят едва след 14 юни. Това е посочено в последната засега заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в която до тази дата се преустановяват „присъствените учебни занятия и всички извънкласни мероприятия, сред които са занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече