Business is booming.

Манолова излезе с „икономическа пътна карта“ за държавата

0

- Advertisement -

Тя е категорична, че когато се изправим, всички сме алтернативата

Мая Манолова проведе „седящ протест“ преди Министерски съвет по-рано днес. Бившето „червено острие“ заяви, че ще се яви на следващите парламентарни избори.

Днес обявявам нашата икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Борисов няма план, но ние имаме„, заяви  Манолова, цитирана от в. „Сега“.

 Протестът бе организиран съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“. Подкрепа за движението на Манолова дадоха и от партиите Волт и ДБГ. Присъстващите скандираха „Оставка“ и призиви за сваляне на Правителството на Борисов.

Протестиращите бяха разположени на бели пластмасови столове пред сградата на Министерски съвет, като между всеки от присъстващите имаше по 1,5 м дистанция. Зад Манолова и нейната гражданска платформа се присъединиха хора от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и др.

Манолова заяви пред протестиращите, че изготвената от нея национална програма „Работа за всеки“ е на стойност 2,5 млрд. лв.

„Това е мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес“, обяви бившият омбудсман и депутат от БСП. Манолова посочи, че целевата й група са около 320 хил. семейни и малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време. Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това. До момента в най-острата фаза на кризата под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места“, уточни Манолова.

Програмата ще се захранва от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори, допълни тя.

„Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата„, обобщи бившият кандидат за кмет на София. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече