Business is booming.

Цацаров застана зад апела за оставка на Лозан Панов

0

- Advertisement -

Бившият главен прокурор и настоящ председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров също подкрепи апела на 11 членове на предния състав на ВСС за оставка на шефа на ВКС Лозан Панов.

 „В този избор съм участвал и аз. Към този момент не съм магистрат, за писмото на колегите разбрах от медиите. Не съм в правото си в момента да изразявам каквито и да е писмени становища пред ВСС. Но ако трябва да го кажа по друг начин – да, подкрепям всичко онова, което те са написали“, посочи Цацаров.

На въпрос за иска на оглавяваната от него комисия за запориране на имущество за 500 000 лева на разградския подсъдим бос Иво Прокопиев и на имущество на Стоян Александров, шефът на КПКОНПИ коментира: „За Стоян Александров и Прокопиев са получени постановления за повдигане на обвинение, извършени са съответните проверки и е установено имущество, което ние смятаме, че е незаконно придобито с оглед на това от съда се предентдира отнемането му. По отношение на Александров имуществото е на много висока стойност. Там става въпрос за незаконна банкова дейност с изключително големи размери и съответно имущество, което може би е придобито като обезпечение в резултат на това, което никак не е малко, то е над 10 млн.лв“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече