Business is booming.

Марешки за държавните бензиностанции: Горивата у нас ще поевтинеят с 30-40 ст, ако държавата създаде своя петролна компания

0

- Advertisement -

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки прогнозира, че горивата у нас може да поевтинеят с 30-40 стотинки, ако държавата създаде своя петролна компания и отвори бензиностанции. Марешки обясни, че при стабилизиране на международните пазари ще може да се поддържа тази разлика спрямо цените в частните бензиностанции, а в кризата и заради сегашния срив може да се стигне и до по-големи разлики.

Марешки подчерта, че създаването на държавна петролна компания е лично негова идея

Проверката на Комисията за защита на конкуренцията в офиса на Българската петролна и газова асоциация е правилна, но леко закъсняла, каза още Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Той заяви, че не е убеден в крайния положителен ефект на акцията, тъй като подобни влизания в офисите на БПГА е трябвало да има и при предишните проверки.

Запитан дали има картел при горивата, той посочи, че в Румъния между същите играчи е бил доказан картел, но може би у нас те имат различна политика. Според него обаче това било малко вероятно и нямал усещане за липса на картел, виждайки цените на горивата по бензиностанциите.

Марешки подчерта, че създаването на държавна петролна компания е лично негова идея, но управляващите не са се допитали до него как тя да бъде реализирана.

За съжаление не са ни попитали, ние знаем цялото ноу-хау, ако просто изкопират нашия модел, не е ясно какъв ще бъде ефектът за гражданите, обясни той и допълни, че ако управляващите се бяха вслушали в идеята му от началото на мандата, проектът отдавна щеше да бъде завършен. Той поясни, че това не е битка срещу „Лукойл“, а като за оздравяване на пазара.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече